Forumoverzicht Mountainbike.be, the place to be Mountainbike.be Bikers Dag(en) Summer Bike Festival 2011

Summer Bike Festival 2011

Dit initiatief is ontstaan doordat enkele vaste forumgebruikers maar niet konden ophouden over de vele mogelijkheden die onze Ardennen bieden om te biken. Van het een kwam het ander en al vlug werd er geopperd om eens samen af te spreken.

Moderators: Reflex, ka.dee, Angelo., Test team


Bericht vr 04 maart 2011 05:39
ka.dee Avatar gebruiker
Management

Berichten: 1882
Mijn bike: Rider Expert
Na de succesvol edities in 2009 en 2010 organiseren de Vlaamse Wielrijdersbond en portaalsite Mountainbike.be, in samenwerking met het provinciaal recreatiedomein de Schorre en WTC Niel, de derde editie van het Summer Bike Festival.

Op zaterdag 2 juli en zondag 3 juli vormt het provinciaal recreatiedomein De Schorre te Boom het ultieme decor voor een bikefestival waar zowel jong en oud, man als vrouw, gevorderde biker of pure recreant aan z’n trekken komt. De fel gesmaakte mountainbiketoertochten doorheen de oude kleiputten – een voor velen onbekend en alleszins uitdagend en geaccidenteerd terrein – ontbreken natuurlijk niet op het programma. De organisatoren van het Summer Bike Festival leggen de lat echter hoger en mikken op alle fietsliefhebbers.

De verschillende wegtochten en de gezinstocht die vorig jaar het levenslicht zagen, maken opnieuw deel uit van het goedgevulde programma. Bovendien kan men ter plekke z’n vaardigheden bijscholen door aan een mountainbike-initiatie deel te nemen en is er tevens de mogelijkheid om ter plaatse mountainbikes te testen. Het Summer Bike festival wordt zo een evenement voor de ganse familie, want er zijn speelmogelijkheden voor de allerkleinsten (binnen- én buitenspeeltuin) en er staan verschillende attracties zoals minigolf en waterfietsen gratis ter beschikking van de deelnemers. Voor de iets oudere kids voorzien we dit jaar een aparte toertocht van 10 km. De evenementenweide van de Schorre wordt voorts omgetoverd tot één grote openluchtexpo waar heel wat merken van fietsen en aanverwante toebehoren hun tenten zullen opslaan.

Het Summer Bike Festival is dit jaar een tweeluik. Op zaterdag 2 juli organiseren we de eerste editie van ’600 Minuten voor Duchenne’, een tien uur durende uithoudingswedstrijd die gereden wordt in teams van vier. Zondag presenteren we het inmiddels vertrouwde programma met de tochten, MTB-iniaties, biketests, expozone,…..

Afbeelding

Bericht wo 09 maart 2011 20:00
cedric MTB Mountainbiker

Berichten: 3
Mijn bike: ne tijdelijke

hallo,

een vraagje over die wedstrijd dat 1O uur duurt.
Kan u mij hierover wat meer info geven aub
wanneer is deze ?
Moeten deelnemers een vergunning hebben?
kan er nog ingeschreven worden?

Groeten
cedric MTB

Bericht wo 30 maart 2011 13:44
BeeMeRke Mountainbiker

Berichten: 225
Mijn bike: CUBE

Gaan er Sandman bikes staan om te testen?

Bericht do 31 maart 2011 03:23
crasher boas Mountainbiker

Berichten: 15
Mijn bike: CUBE LTD RACE
Voor zij die twijfelen, dit is een echte aanrader om naartoe te komen . hele leuke toer heel veel afwisseling zeker op het domein zelf gewoon een aanrader om eens te doen.
Heb dit reeds 2 jaar na mekaar gedaan en ga dit jaar zeker terug!

Bericht ma 09 mei 2011 10:09
The pain train Mountainbiker

Berichten: 97
Mijn bike: Scott Genius LT 40

Gaan daar alle soort fietsen te testen zijn? Dus ook Freeride's, enduro's? Zou graag wat fully's gaan testen daar!
Op voorhand inschrijven voor het testen of de tochten?

Bericht do 12 mei 2011 12:23
ka.dee Avatar gebruiker
Management

Berichten: 1882
Mijn bike: Rider Expert
Op dit moment wachten we het lijstje van de testfietsen af. Iedere fabrikant moet die ons bezorgen.
Voorinschrijven is niet nodig...

Bericht do 12 mei 2011 12:53
Speedy G. Mountainbiker

Berichten: 857
Mijn bike: Santa Cruz Tallboy XXL & Scott Scale 40 XXL
Doemme he, ik kan jammer genoeg niet komen doordat het dan kermis is in ons dorp waar mijn zoontje natuurlijk op aanwezig moet zijn. #-o

Bericht ma 30 mei 2011 10:04
Rising Sun Mountainbiker

Berichten: 26
Mijn bike: Trek 8500 2010

Gisteren nog een deel van de route gereden met een kameraad. Hopelijk zitten de single tracks van de Schorre er dit jaar weer bij want die zijn echt de moeite.

BTW: Ik had een mailtje verstuurd naar de organisatie als antwoord op hun vraag wie er nog wou meehelpen om de bepijling te voorzien. Tot op heden heb ik hier nog geen antwoord voor terug gekregen. We zijn nog steeds kandidaat. Als er geen plaats meer is rijden we gewoon de tocht mee.

Bericht zo 05 jun 2011 15:46
elfendest Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 23
Mijn bike: Orbea

vraagske, heeft er iemand meer info over de 10ure race? Wij zoeken dus met wat volk mee te doen voor de fun, het afzien, en voort goede doel. Maar wat kunnen wij daar verwachten? Heb van hore zegge dat de drank is inbegrepen, maar eten enzo? Is dat voorzien of moet je alles zelf meenemen. Is er een soort van pit plaats voor eventuele brokke te lijmen enzo
Allee veel vragen en hopelijk veel antwoorden van jullie en nog meer info van de rest :)
en we zien jullie daar hopelijk

Bericht zo 19 jun 2011 20:27
Angelo. Avatar gebruiker
Moderator

Berichten: 3035
Mijn bike: SC Blur LT, SC Chameleon, SC Heckler
Kan er mij iemand vertellen hoeveel de inkom is op zondag. Of ik moet er volledig naast zien maar ik vind het nergens terug. Ook niet op de site.

Volgende

Keer terug naar Mountainbike.be Bikers Dag(en)

cron