Forumoverzicht Productinfo Sportvoeding, drank en training polsblessure

polsblessure

Meer info over hoe je best eet en drinkt, het gebruik van een hartslagmeter of spierstimulatietoestel, hier kan je ervoor terecht.

Moderators: Reflex, Angelo.


Bericht ma 29 dec 2014 10:26
liesbeth Mountainbiker

Berichten: 76
Mijn bike: merida matts tfs 500

Op 14 oktober 2014 heeft er iemand mijn pols verdraaid en mijn duim naar achteren getrokken. Op de echo was een beetje vocht te zien ter hoogte van het tfcc letsel maar nmr scan was negatief. Heb ondertussen al onstekingsremmers genomen, ijs gelegd, traumeelinspuitingen gekregen, 18 beurten kinesist en draag een brace sinds 12 november.

Na 8 weken arbeidsongeschiktheid ben ik terug gaan werken. Volgens specialist aangepast werk mogelijk. Hij zegt een duidelijke verstuiking van de pols en dat ik veel geduld moet hebben. Na 2 weken werk kan ik echter niet meer van de pijn met het gevolg terug thuis.

Ik sukkel na al 10 weken met de pols. Pijn aan de buitenkant van de pols ter hoogte van het ligament en onderkant van de pols, tussen 2 botjes zit blijkbaar ook een ligament. Duurt een verstuiking zo lang? Heeft er iemand advies? Wil terug in orde geraken voor het fietsseizoen?

Bericht ma 29 dec 2014 11:49
De Wreter Mountainbiker

Berichten: 1094
Mijn bike: On-One carbon 29'er, Bianchi Mutt 7800 26'er
Andere "specialist". Sommige dingen hebben niet dadelijk een duidelijke oorzaak of er word verkeerd gezocht...

Bericht ma 29 dec 2014 12:04
liesbeth Mountainbiker

Berichten: 76
Mijn bike: merida matts tfs 500

Ja dat ben ik van plan. Echter lang wachten vooraleer ik mag gaan.

Bericht ma 29 dec 2014 12:13
De Wreter Mountainbiker

Berichten: 1094
Mijn bike: On-One carbon 29'er, Bianchi Mutt 7800 26'er
Troost je. Na een stom ongevalletje september 2013 ben 'k nog steeds op zoek. Momenteel nog maar eens een aantal NMR's aan 't nemen (steekt wat tijd tussen) en conclusies trekken.

Als je veel last hebt gehad van gekleurde urine, zeker veel water drinken en indien nodig eens ontgiften met Natriumbicarbonaat (maar niet in poedervorm - capsules die NIET oplossen in je maag want door de reactie met het maagzuur ontstaat er Natrium en mogelijk als gevolg een verhoogde bloeddruk).

Gif dat niet afgevoerd kan worden (zoals van ontstekingsremmers en dergelijke) zou in de gewrichten blijven zitten en leidt tot klachten (en die kan je niet zien op een NMR).

Kan ook goed zijn dat de pijn vertrekt vanuit je rug, om zomaar wat te zeggen.....

Bericht ma 29 dec 2014 12:36
liesbeth Mountainbiker

Berichten: 76
Mijn bike: merida matts tfs 500

Wat heb je dan voorgehad? En welke zijn jouw klachten?

Bericht ma 29 dec 2014 13:32
julie Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1712
Mijn bike: Scott Genius/Canyon CF SL 8.9
liesbeth schreef:
Op 14 oktober 2014 heeft er iemand mijn pols verdraaid en mijn duim naar achteren getrokken.

leuk... aangifte gedaan of was het een "geintje"?

Bericht ma 29 dec 2014 13:58
De Wreter Mountainbiker

Berichten: 1094
Mijn bike: On-One carbon 29'er, Bianchi Mutt 7800 26'er
liesbeth schreef:
Wat heb je dan voorgehad? En welke zijn jouw klachten?


Laten we zeggen dat m'n been verdraaid is geweest en er tegelijkertijd een grote kracht op gezet is geweest. Last rug en uitstraling been (momenteel diagnose Ischias maar nog niet definitief). Rug is waarschijnlijk gevolg want heb dit jaar wel goede periodes gehad met veel kracht maar uitstralingsverschijnselen (slapende tenen) vooral tijdens fietsen. Lopen is pijnlijk en moet stoppen na 50m.

Bericht ma 29 dec 2014 15:01
liesbeth Mountainbiker

Berichten: 76
Mijn bike: merida matts tfs 500

Bij mij betreft het een arbeidsongeval. Dit is gebeurd in een verhoorlokaal door een derde. Morgen botscanner en resultaat afwachten.

Bericht vr 02 jan 2015 17:03
Sunn Xtreme Expert

Berichten: 4708
[quote="liesbeth"]Bij mij betreft het een arbeidsongeval. Dit is gebeurd in een verhoorlokaal door een derde. Morgen botscanner en resultaat afwachten.[/quote]


aan het verhaal te zien, heb je niet enkel of gewoon een verstuiking.. dat is na een paar weken weg.
de manier waarop men een pols verdraaid en de duim naar achter trekt, kan bepalen dat je een scheurtje aan een pees of hechtingpunt (pezen / spieren aan het botbewricht) oploopt.
als je de duim vrij ruw en krachtig naar achter trekt met een verdraaiende pols komt er veel meer kracht op dan je normaal kan voorzien, en vaak loopt men dan polsblessures op ter hoogte van bothechtingen (pezen vooral)
de zone vlak boven de pols kan ook lang pijnlijk aanvoelen, en een ontsteking erop trekt snel door tot een 10-15cm boven de pols.
nadeel is dat het zeer moeizaam geneest, zeker als je regelmatig draaibewegingen met kracht uitvoert, en ook mtb rijden op oneffen parcours (bos en veld) zijn dodelijk voor het genezingsproces, omdat de pols konstant schokken absorbeert.

Bericht vr 02 jan 2015 17:48
Sunn Xtreme Expert

Berichten: 4708
[quote="De Wreter"]Troost je. Na een stom ongevalletje september 2013 ben 'k nog steeds op zoek. Momenteel nog maar eens een aantal NMR's aan 't nemen (steekt wat tijd tussen) en conclusies trekken.

Als je veel last hebt gehad van gekleurde urine, zeker veel water drinken en indien nodig eens ontgiften met Natriumbicarbonaat (maar niet in poedervorm - capsules die NIET oplossen in je maag want door de reactie met het maagzuur ontstaat er Natrium en mogelijk als gevolg een verhoogde bloeddruk).
en leidt tot klachten (en die kan je niet zien op een NMR).

Kan ook goed zijn dat de pijn vertrekt vanuit je rug, om zomaar wat te zeggen.....[/quote]

Gif dat niet afgevoerd kan worden (zoals van ontstekingsremmers en dergelijke) zou in de gewrichten blijven zitten


van de moment je natruimbicarbonaat gebruikt, en zeker hogere dosis en / of langer gebruik, loop je kans dat je bloeddruk ophoog gaat. IN WELKE VORM DAN OOK !!!
het is een zout, en zouten hebben nu eenmaal invloed wat dat betreft. bij beperkt gebruik, of onder bepaalde omstandigehden (bv verlaagde bloeddruk) kan je het langer toepassen.
let op : mensen met hartproblemen, verminderde nierfunctie en hoge bloeddruk kunnen beter opletten en overleg plegen !!

gekleurde urine kan diverse oorzaken hebben... dat kan gaan van veel koffie drinken, te weinig gedronken enkele dagen na elkaar, invloed van bepaalde kruiden, invloed door medicijnen, een medisch probleem waardoor bloed in de urine komt (infectie, parasitair, nierdefficientie, afbraak rode bloedplaatjes).

daarnaast is natriumcarbonaat lang niet de enige gifafvoerder. Deze zal in eerste plaatse nieren ontgiften, de lever daarentegen zijn veel effectievere manieren voorhanden.
in eerste instantie komt de algemene voeding in aanmerking en dient vaak aangepast te worden. daarnast kan het extra nuttigen van bepaalde voeding een extra zuiverende werking krijgen, vooral omdat je al direct de lever minder gaat belasten met afvalstoffen.

stoffen afkomstig van medicijnen kunnen overal terechtkomen in het lichaam, maar meestal worden die redelijk vlot verwijderd.
gewrichtspijnen komen vooral voort ui bepaalde categorie medicijnen ALS deze gebruikt word (zie bijsluiter)
verder is een van de grote oorzaken van gifstapeling en gewrichtspijnen in het lachaam, een hoog SUIKERGEBRUIK, en dan heb ik het vooral over de toegevoegde suikers in sport en energiedranken, allerlei voeding.
daarnaast zijn ook producten, die ASPARTAAM bevatten, echte ontstekingstimulators.
men roept altijd dat aspartaam onschulding is... ja.. klopt redelijk ALS HET ONDER DE 34° BLIJFT.
bij temperaturen vanaf 34° is bewezen dat het aspartaam een kettingreactie geeft waardoor het vooral toxisch word, de molecule veranderd maw...
en de afvalstoffen stapelen zich ook in het hele lichaam, wat op termijn een pijnlijk gevolg kan oleveren.?
daarnaast zijn er diverse specialisten (neurologen) die bij fervente energiedrankgebruikers, kleine afwijkingen vaststelden en vooral het deel van de hersenen waar je bloeddruk geregeld word, zwaar onder druk komt te staan.
laat het nu zo zijn dat je lichaamstemperatuur +36° is..... dan hoeft er geen tekening bij dat aspartaam in het lichaam een toxische reactie ontketent.

vaak zie je ook mensen die gaan ontgiften.....
een paar dagen fruitdranken etc... in extreme vorm toegepast. of gauw wat maagzouten gedurende een bepaalde periode.
eens die periode voorbij, gooien ze zich weer helemaal vol met bovenvernoemde stoffen die in talrijke kant en klare voeding en snoep en dranken zit. heeft het dan zin ? neen.....
je moet, om gistoffen uit het lichaam te krijgen, de hele lijn doortrekken en langer toepassen, zonder extreem te moeten gaan.
de snelste en beste ontgifters zijn fruit en vooral groene en felgekleurde groenten. (maw : al wat anti oxidanten bevat)

en wat veel gegeten word, en vaak een oorzaak is van gewrichtspijnen,...... is kaas ! (ja u leest het goed)
naast de gebruikelijke voedingstoffen, bevat kaas ook veel zuren, waardoor de zuurtegraad in het bloed kan stijgen. dat heeft als gevolg dat vooral de gewrichten en ook spieren deze stoffen gaan vasthouden, met zurende pijn en / of wat stramme (onverklaarbaar opgekomen) als gevolg.
het meer sporadisch eten van kaas helpt snel, even niet meer eten van dit helpt nog sneller.
kaas eten mag zeer zeker, toch nuttig het niet vaak en veel per week.


kort gesteld als het over ontgiften gaat :
-bekijk het hele plaatje en pak het aan in de breedte, ipv zomaar snel de oplossing te zien in het gebruiken van natriumbicarbonaat alleen.

Volgende

Keer terug naar Sportvoeding, drank en training

cron